Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fontos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
683
Egy lakás parkettázásával az egyik munkás 40 óra alatt, a másik 48 óra alatt, a harnadik 60 óra alatt lenne készen. Hány óra alatt lesznek készen a munkával együtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


Ha 1 munkás 40 óra alatt parkettáz le 1 lakást, akkor a teljesítménye `1/40` `("lakás")/("óra")`

Ugyanez a másik kettőre is felírható.

Ha együtt dolgoznak, a teljesítményük összeadódik.

`1/40` + `1/48` + `1/60` = `1/x`

`(6+5+4)/240` = `15/240` = `1/16` = `1/x`

x = 16

Együtt tehát 16 óra alatt parkettáznak le.
0