Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
451
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Gyorsulás,fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0` = 5 `m/s`

`v_1` = 20 `m/s`

`Deltav` = `v_1-v_0` = 20-5 `m/s`

`Deltat` = 15 s

`a = (Deltav)/(Deltat)` = `(20-5)/15` = 1 `m/s^2`

s = `v_0*t` + `a/2*t^2` = `5*15` + `1/2*15^2` = 75 + 112,5 = 187,5 m
0