Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
384
Valaki segít?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1


Van 33 db csokoládé.

x db barna, 2x db mogyoróval

y db fehér, y db mogyoróval,

33-y-x db drapp, 0 mogyoróval

I. 2x+y = 32 (ez a mogyorók száma).

x+y = `2*(33-x-y)`

x+y = 66-2x-2y

II. 3x+3y = 66

Elsőt szorozzuk hárommal, majd kivonjuk belőle a másodikat:

I. 6x+3y = 96

3x = 30

x = 10

Elsőbe visszahelyettesítünk:

`2*10` + y = 32

20+y = 32

y = 12


Van tehát 10 db barna, 12 db fehér és 33-10-12= 11 db drapp csomagolású.
0