Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
768
Valaki tud az elso feladatban segiteni? :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a társaságnak n tagja van, akkor 1 pletykafészek n-1 másikkal beszél, így összesen n*(n-1) beszélgetést számoltunk meg, viszont minden beszélgetést kétszer (például a Mari néni és Joli néni közri beszélgetést Mari néni és Joli néni oldaláról is megszámoltuk), tehát osztanunk kell 2-vel, így n*(n-1)/2 beszélgetés történt köztük, ennek kell 351-nek lennie:

n*(n-1)/2=351, vagyis n*(n-1)=702=27*26, tehát 27-en vannak az öregasszonyok.
0