Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1547
A szél letörte a 32 láb magas bambusznádat. A törés fölötti rész lehajlott, a vége a talajt a nád tövétől 16 láb távolságra éri.Milyen magasan tört le a nád?

Azt tudom, hogy ezt pitagorasz tétellel kéne megoldani, de nem tudom megcsinálni.

Eddig jutottam:
16²+(32-x)²=x²
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nagyon jól kezdted.

Fel kell bontani a zázójelet

256 + 1024-64x+`x^2` = `x^2`

Ne ess kétségbe, a négyzetes tag kiesik.

1280 = 64 x

x = `1280/64` = 20
2