Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítási feladat

Főoldal » Általános iskola » Kémia
534
159gramm réz-oxidot sósavval reagáltatunk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
CuO + 2 HCl = `CuCl_2` + `H_2O`

Azt nem tudom, hogy mi a kérdés, de 159 g réz(II)-oxid az 2 mol

Ez reagál 4 mol HCl-dal, ami `4*36.5` = 146 g

Ha a térfogata a kérdés pl standard körülmények között, akkor `4*24.5` = 98 `dm^3` HCl-dal reagál.

Ha a keletkező `CuCl_2` mennyisége a kérdés, akkor 2 mol `CuCl_2` az `2*134.5`=269 g réz(II)-klorid keletkezik.

Ha más a kérdés, akkor jöhet a folytatás.
0