Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

10. -es fizika (dinamika) dolgozat kérdés

Főoldal » Középiskola » Fizika
927
A kérdés:
Ismeretlen tömegű testet ismeretlen nagyságú erővel gyorsítunk, 1,2N-nal nagyobb erővel 2,5%-kal jobb gyorsulást érnénk el. Mekkora a húzóerő?
A megoldás menete is érdekel köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=m*a
F+1,2=m*a(1+0,025)
m*a=x (az egyszerűség kedvéért)
F=x
F+1,2=1,025x
------
F+1,2=1,025F
1,2=0,025F
F=1,2/0,025=48N
1