Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hidrosztatikai nyomas 2 feladat SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
493
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1) `ρ_"víz"*g*h_"víz"=ρ_"Higany"*g*Δh_"higany"+ρ_"alkohol"*g*(h_"víz"-Δh_"higany")`
megoldod Δh-ra, a sűrűségeket meg kikeresed
2) `p=ρ_"higany"*g*h" ahol "h=760\ mm`
1