Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika beadandó

Főoldal » Középiskola » Fizika
1716
Sziasztok,S.O.S légyszíves segítenétek megcsinálni ezeket a szabadeséses,vízszintes hajításos és függőleges hajításos feladatokat? Holnap jegyet kapnék rá és sokat számít!sajnos hülye vagyok hozzá ezért nemtudom megoldani.
II.
Szabadesés
-
a gravitációs gyorsulás értéke minden eg
yes feladatban 10
m
/s
2
-
nek veendő, a légellenállás
elhanyagolható mértékű.
III/1, Milyen
magasról ejtették le azt a pénzérmét, amelyik 3
,2 másodperc alatt ért földet?
III/
2, Mennyi idő alatt ér földet egy 45m magasból leejt
ett kavics?
III/3, Mekkora a gravitációs gyorsulás azon az égitesten, ahol egy leejtett kavics 75m magasból 5 másodperc alatt
esik le?
IV. Függőleges hajítás
IV/1, a, Mekkora utat tesz meg egy szabadon eső test 4 másodperc alatt?
IV/1, b, Mekkora utat tesz meg egy 3
m/s
-
os sebességgel egyenletesen mozgó test 4 másodperc
alatt?
IV/2
, Lefelé hajított kő kezdősebessége 3 m/s. Mekkora utat tesz meg 4 másodperc alatt?
IV/3, Mi köze egymáshoz a IV/1 és a IV/2 feladatnak?
IV/4, Mennyi idő alatt ér földet a 3m/s
-
os sebességgel 140m magasságból lefelé hajított kő?
V. Vízszintes hajítás
-
a gravitációs gyorsulás értéke minden egyes feladatban 10m/s nek veendő,a légellenálás elhanyagolható mértékű
V/1, a, Mekkora utat tesz meg 5 s alatt egy 3m/s sebességű egyenletesen mozgó test?
V/1, b, Milyen magasságból ejtették el azt a követ, amelyik 5s alatt ért földet?
V/2, Egy vízszintesen 3 m/s sebességgel elha
jított kő 5 s alatt ér földet. Milyen magasról ejtették le? Milyen messze
repült a kiindulóponttól?
V/3, Mi köze egymáshoz az előző két feladatnak?
V/4, Egy 100m m
agasságból vízszin
tesen 2 m/s kezdősebességgel
indított kő
mekkora távolságra
távolodik el a
toronytól, mielőtt földet ér?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a négyzetes úttörvényt kell használni végig.
III/1) 10/2*3,2^2=51,2m
III/2) 45=10/2*tˇ=> t^2=45/5=9 => T=3
III/3) 75=a/2*5^2 7>a=75*2/25=6

IV/1/a) 10/2*4^2=80m
IV/1/b) v*t=3*4=12m
IV/2) 3*2+10/2*4^2=92m
IV/3) a 2. az első részeinek összegréséből adódik
IV/4) 3t+5t^2=140 => t=5s (-5,6 a másik gyök de nem lehet mert negatív)

V/1/a) 3*5=15m
V/1/b) 10/2*5^2=125m
V/2) 125m magasból 15m távolságra
V/3) vírszintesen állandó sebességű és a lefelé egyenletesen gyorsuló mozgás összege
V/4) 10/2*t^2=100 ==>t=gyök(20)=4,47s s=v*t=2*gyök(20)=8,94m

az utolsó 3-ban nem vagyok biztos
Módosítva: 9 éve
1