Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

összegképlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
1687
Melyik az az alkálifém, melynek 1,00 g-ját elégetve 2,14 g fém-oxidot kapunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
4 M + `O_2` = 2 `M_2O`

4 mol fémből 2 mol fém-oxid keletkezik.

4x g fémből `2*(2x+16)` g fém-oxid keletkezik

1 g fémből 2.14 g fém-oxid keletkezik.

`1/(4x)` = `2.14/(4x+32)`

x = 7.01 A lítium lesz a megoldás.

4 Li + `O_2` = 2 `Li_2O`
1