Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fonalra függesztett 5 cm oldalhosszúságú kocka etilalkoholba teljesen bemerül.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
438
mennyi a kocka anyagának sűrűsége, ha levegőben 2-szer nagyobb erővel kell
tartani a kockát, mint etilalkoholban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
b,
Ha `rho_("etanol")` = 0.79 `g/(cm^3)`

A kocka súlya: (megegyezik a tartóerővel a levegőben)

`F_s` = `m*g` = `rho_t*V*g` = `0.125*10*rho_t` = `1.25*rho_t`

A kockát feleannyi, azaz `0.625*rho_t` erővel kell tartani etanolban.

A kettő különbsége a felhajtóerő: `0.625*rho_t`

`F_f` = `V_t*rho_f*g` = `0.125*0.79*10` = `0.625*rho_t`

`rho_t` = 1,58 `g/(cm^3)` = 1580 `(kg)/m^3`
1