Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyebletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Valaki segítene a d,-ben? Köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Helyettesítéssel:

`2^x` = a

`3^y` = b

I. 4a+`1/3*b` = 17

II. 3a + 4b = 24

12*I.:

48a+4b = 204

I. - II.:

45a = 204-24 = 180

a = `180/45` = 4

II: `3*4` + 4b = 24

4b = 12

b = 3

a = `2^x` = 4

x = 2

b = `3^y` = 3

y = 1
0