Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsam

Főoldal » Általános iskola » Kémia
765
Gyorsan kellene ez a feladat megoldása
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

3
Akkor már csak egy kérdés kéne hozzá ;)
2

Hány g?
2x10*23 db szenatom
6x10*23 db nitrogenmolekula
Fél ml víz
10 mol oxigenmolekula
2mol ammónia


2g magnézium égetésevel hány g magnézium oxidkeletkezik?



128g kén dioxid előállításához hány g kent kell égetni?





Hány g szén égetésevel állítható elő 0,25mol szén dioxid???
Előre is köszönöm
0

Hány g?
2x10*23 db szenatom `2/6*12` = 4 g
6x10*23 db nitrogenmolekula = 28 g
Fél ml víz 9 g
10 mol oxigenmolekula `10*32` = 320 g
2mol ammónia `2*17` = 34 g


2g magnézium égetésevel hány g magnézium oxidkeletkezik?

`M_(Mg)` = 24,3 `g/(mol)`

`M_(MgO)` = 40,3 `g/(mol)`

2 Mg + `O_2` = 2 MgO

2 g magnézium az `2/24.3` = 0,0823 mol magnézium

ugyanennyi mol magnézium-oxid keletkezik

0.0823 mol magnézium-oxid az `0.0823*40.3` = 3,32 g `MgO` keletkezik.



128g kén dioxid előállításához hány g kent kell égetni?

S + `O_2` = `SO_2`

`M_(SO_2)` = 64 `g/(mol)`

`M_S` = 32 `g/(mol)`

128 g `SO_2` az `128/64` = 2 mol

Az egyenlet szerint ugyanennyi, azaz 2 mol S-t kell elégetni

2mol S az `2*32` = 64 g ként kell elégetni.




Hány g szén égetésevel állítható elő 0,25mol szén dioxid???
Előre is köszönöm

C + `O_2` = `CO_2`

`M_C` = 12 `g/(mol)`

`M_(CO_2)` = 44 `g/(mol)`

0.25 mol `CO_2` az 0.25 mol C-ből keletkezik.

0.25 mol C az `0.25*12` = 3 g szént égetünk el.

1