Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
536
Az a, g feladatokat nem tudom megoldani. Segítenétek? Köszi!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`2^(2x)` - `3*2^x` + 2 = 0

`2^x` = a helyettesítéssel

`a^2-3a+2` = 0

megoldóképlet vagy szorzattá alakítás:

(a-1)(a-2) = 0

`a_1` = 1

akkor `2^x` = 1 , x = 0

`a_2` = 2

akkor `2^x` = 2 , x = 1

Ellenőrzés!

g,

mint az előzőnél, helyettesítés:

`3a^2-94a-64` = 0

`a_1` = 32

`2^x` = 32 , `x_1` = 5

`a_2` = `-2/3`

`2^x` = `-2/3` ez nem megoldása az egyenletnek, nem lehet negatív a kifejezés.
0