Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszi előre is a segítséget

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
684
Egy lemezjátszó 12 cm sugarú korongjának fordulatszáma 45


A korong szélére
helyezünk egy 0,2 kg tömegű testet. Legalább mekkora legyen a korong és a test között
a tapadási súrlódási együttható, hogy a test a koronghoz viszonyítva nyugalomban
legyen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
n=45 1/min/60=0,75 1/s. 2*pi*n=omega -------> omega=4.71 1/rad. acp=r*omega^2=2,66m/s^2. Fcp=m*a=0,5324N. Fcp=m*g*mű-----------> mű=Fcp/m*g=0,27
Módosítva: 6 éve
1