Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1661
Egy stadion nézőterén az első sorban 340 ülés van,
minden következő sorban 30 üléssel több, mint az
előző sorban. Hány nézőnek van ülőhely a stadionban, ha a sorok száma összesen 27?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segitsetek!!!
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1` = 340

d = 30

`S_(27)` = `((a_1+a_(27))*27)/2` = `((a_1+a_1+(27-1)*d)*27)/2` = `(340+340+26*30)*27/2` = 19710
0