Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 2 g tömegű lövedék 700 m/s sebességgel mozog. Mekkora a fékezőerő, ha a céltárgyban, a becsapódás helyétől 10 cm-re áll meg?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
451
Előre is köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
m = 0.002 kg

`Deltav` = 700 `m/s`

s = 0.1 m = `a/2*t^2`

v = `a*t`

a = `v/t`

s= `v/(2t)*t^2` = `(v*t)/2`

t = `(2s)/v` = `0.2/700` = `2.86*10^(-4)` s

F= `(m*Deltav)/t` = `(0.002*700)/(2.86*10^(-4))` = 4900 N

0