Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Az a, c feladatokban valaki segítene?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1


a,

`2^(x+3)` + `2^(x+1)` = 10

`8*2^x` + `2*2^x` = 10

`10*2^x` = 10

`2^x` = `10/10` = 1

x = 0


c,

`2*3^(x-1)` + `3^(x+3)` = 83

`(2*3^x)/3` + `27*3^x` = 83

`(2/3 + 27)*3^x` = 83

`3^x` = `83/(27+2/3)` = 3

x = 1
0