Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
425
2sin^2 x + √3sinx -3 =0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

`2sin^2 x + root()(3)*sinx -3` =0

sinx = a

`2a^2+root()(3)*a-3`=0

`a_1` = `root()(3)/2`

`a_2` = `-root()(3)` ; ez nem lehet megoldás, a sinx -1 és +1 közötti értéket vehet fel.

sinx = `root()(3)/2`

`x_1` = `60+k*360`

`x_2` = `120+k*360`

(k ∈ `ZZ`)
0