Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
500
Egy könyv oldalainak a számítását az 5 ös számjeggyel kezdtèk ès a 156-tal fejeztèk be.Hány számjegyet használták fel számozás közben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyjegyú volt 5-9-ig 5 darab számjegy.

Kétjegyű volt 10-99-ig van 90 db szám, ez `90*2` = 180 db számjegy

Háromjegyú volt 100-156-ig, ez 57 db szám, ez `57*3` = 171 db számjegy

Ez összesen 5+180+171= 356 darab számjegy.
0