Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lesz ennek az egyenletnek megoldása?

Főoldal » Középiskola » Matematika
481
√4-x √5+× = 3

Kikötésként azt kaptam, hogy:
-5 ≤ x ≤ 4

Megoldásként pedig:
X1= (-1 + √45 ) ÷ 2
X2= (-1-√45) ÷ 2

A tankönyv megoldókulcsa szerint nincs megoldás, az én kikötésem és kapott értekeim alapján pedig szerintem van. Teljesen összezavarodtam. Mi lesz a helyes végeredmény?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, matematika, egyenletek, gyök, megoldás, hogyan, kikötés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
jó a megoldásod.

1