Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Képlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
1054
Mi annak a króm-oxidnak a képlete, melynek 1,64g-ja 1,12 krómot tartalmaz?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(Cr_xO_y)` = 52x+ 16y `g/(mol)`

52x+16y g króm-oxidban van 52x g króm

1,64 g króm-oxidban van 1,12 g króm

`1.64/(52x+16y)` =`1.12/(52x)`

x:y = 2:3

A keresett oxid a króm(III)-oxid, `Cr_2O_3`.
1