Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

összegképlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
1295
Mekkora tömegű kristályvíztartalmú réz(II)-szulfátot (CuSO₄ · 5H₂O) kell kimérnünk, ha 300,0g tiszta, vízmentes réz(II)-szulfátra van szükségünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`M_(CuSO_4)` = 159.5 `g/(mol)`

`M_(CuSO_4*5H_2O)` = 249.5 `g/(mol)`

159.5 g réz(II)-szulfát keletkezik 249.5 g kristályvizes réz(II)-szulfátból.

300 g réz(II)-szulfát keletkezik `300/159.5*249.5` = 469,28 g `CuSO_4*5H_2O`-ból.
1