Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

összegképlet

Főoldal » Középiskola » Kémia
1165
Mi az alkotóelem tömegaránya az ammónium-szulfátban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Képlete: `(NH_4)_2SO_4`

`M_((NH_4)_2SO_4)` = 132 `g/mol`

132 g ammónium-szulfátban van:

2 N (28 g)

4 O: 64 g

1 S: 32 g

8 H: 8 g

A tömegarány: N : S : O : H = 28:32:64:8 = 7:8:16:2
2