Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tömegszázalék

Főoldal » Középiskola » Kémia
1442
Hány cm3 szén-tetrakloridra és hány g jódra van szükség ahhoz, hogy 150,0 g 5,0 m/m%-os szén-tetrakloridos jódoldatot állítsunk elő?
δCCl4=1,59g/cm3

Ez meg van, hogy 7,5g jód, de az hogy hány cm3 CCl4 már nincsen meg.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
100 g oldatban van 5 g jód

150 g oldatban van `1.5*5` = 7.5 g jód

A többi `"CCl"_4`

150-7.5 = 142.5 g

V = `m/rho` = `142.5/1.59` = 89,6 `cm^3` `"CCl"_4`-ra van szükség.
1