Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1279
Egy traktor első kerekének kerülete 96cm, a hátsó keréké 1,4m.Hányat fordul a hátsó kerék azon az úton, amelyen az első 70 fordulatot tesz?

Elöre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`K_1` = 0.96 m

`K_2` = 1,4 m

70 fordulat esetén megtesz `70*0.96` = 67,2 m-t.

A hátsó kerék ekkora úton megtesz: `67.2/1.4` = 48 fordulatot.
1