Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika lecke SOS

Főoldal » Középiskola » Fizika
614
Az Anna- kolibrik testhossza csupán 10 cm, üzemanyaguk teljesen hétköznapi nektár, mégis ők tartják a zuhanórepülés világrekordját. A kolibri minden más gerinces állat repülési rekordját megdöntötte, ugyanis a testhosszának 385-szörösét teszi meg másodpercenként. Az Anna- kolibri közel függőleges irányú zuhanásban 27,3 m/s sebességre gyorsul fel, 4,2 m-es úton. A zuhanás végén hirtelen széttárja szárnyait es felröppen. Mekkora gyorsulással zuhan a kolibri?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha feltételezzük, hogy 0 `m/s` a kezdősebessége

a = `v/t`

t = `v/a`


s = `a/2*t^2` = `a/2*(v/a)^2` = `v^2/(2a)`


ebből

a = `v^2/(2s)` = `27.3^2/(2*4.2)` = 88,725 `m/s^2`
0