Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrikus egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
444
2sin x = 3cos^2 x + 2sin^2 x. (Levezetést is kérnék)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2sin x = `3cos^2 x + 2sin^2 x`

Azt felhasználva, hogy `sin^2x+cos^2x` = 1:

2sinx = 2 + `cos^2x` = 3-`sin^2x`

`sin^2x+2sinx-3` = 0


(sinx+3)(sinx-1) = 0

A szorzat akkor 0, ha az egyik tényezője 0

sinx = -3 nem lehet, sinx az -1 és +1 közötti értéket vehet fel

sinx = 1

x = 90 + k*360
0