Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi az oldat és az oldott anyag tömege?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
1247
Mennyi az oldat tömege és az oldott anyag tömege ha az oldószer tömege 176 g és a tömegszázaléka 12%????? Válaszokat köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
oldat, tömegszázalék, oldószer, oldottanyag
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Itt tömegszázalékos képlet kell, ami úgy néz ki hogy m/m%=oldott anyag tömege osztva a teljes oldat tömegével szorozva 100-al. A 12%-ot felírhatod 0,12-ként és ez lesz egyenlő az oldott anyag/oldat-tal. Az oldat az oldószer +oldott anyag, viszont ebből csak az oldószert ismerjük így legyen az oldott anyag x. 0,12=x/x+176 és ha ezt rendezzük kijön hogy oldott anyag=24g. Ha vissza helyettesítesz akkor 24+176=200g az oldat teljes tömege. Ha az egészbe visszahelyettesítesz akkor kijön majd a 12%
Módosítva: 6 éve
1