Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
2889
Egy baromfi udvaron tyúkok és nyulak vannak. 20 fej és 44 láb. Hány tyúk és hány nyúl van az udvaron?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x tyúk, 20-x nyúl

x tyúknak 2x lába van, 20-x nyúlnak `4*(20-x)` lába.

2x+`4*(20-x)` = 44

80-2x=44

2x = 36

x= 18

18 tyúk van (ez 36 láb) és 2 nyúl (ez 8 láb). összesen 44 láb, stimmel.
0