Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szög

Főoldal » Középiskola » Matematika
588
Csatoltam a feladatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
tgα=1/2. Visszakeresem számológépen: α=27⁰
2

Ha a torony hossza x, akkor árnyékának hossza 2x, ekkor feltételezve, hogy a torony merőleges a talajra, felírható az α szög tangense: tg(α)=x/(2x)=1/2, mivel x-szel egyszerűsítettünk, ezért mindegy, hogy milyen magas a torony.
0