Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
443
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika,szabadesés
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A szabadesés gyorsuló mozgás `g=10 m/s^2` gyorsulással.
A sebesség ezzel a képlettel számolható:
`v=g·t`

Egyik pont:
`3 m/s = 10 m/s^2·t_1`

Másik pont:
`6 m/s = 10 m/s^2·t_2`

Számold ki `t_1` és `t_2` értékét, a megoldás a kettő különbsége: annyi telik el a kettő között.

A két pont távolsága:
A megtett utat ezel a képlettel lehet számolni:
`s=1/2·g·t^2`

Egyik pont ilyen mélyen van a híd alatt:
`s_1=1/2·10 m/s^2·t_1^2`

A másik pont:
`s_2=1/2·10 m/s^2·t_2^2`

A kettő távolsága a kérdés. Vond ki őket.
0