Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek HELP

Főoldal » Középiskola » Matematika
327
Sziasztok ,kérem valaki segítsen ,a mellékletben levő feladatokkal, előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
plshelp
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5.


Az átfogó x, a befogó `8/10*x`

a másik befogó négyzete:

`x^2` -`(8/10*x)^2` = `100/100*x^2` - `64/100*x^2` = `36/100*x^2`

a másik befogó:

`root()(36/100*x^2)` = `6/10*x`

A háromszög területe:

T = `(8/10*x*6/10*x)/2` = `48/200*x^2` = 24

x = `root()(24/48*200)` = 10 cm

A két befogó tehát:

`8/10*10` = 8 cm és `6/10*10` = 6 cm

A háromszög kerülete:

K = 6+8+10 = 24 cm
0