Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Középiskola » Matematika
429
Sziasztok valaki leirná hogyan kell megcsinálni? Vagy elmagyarázná?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, = `-3y-1`; fokszáma 1

b, = `-6x^2+9x`; fokszáma 2

c, = `-11ab^2+5a^2b+6ab`; fokszáma 3

d, = `-a^2-a` ; fokszáma 2

e, = `-3x^3-14x` ; fokszáma 3

f, = `4xy^2+3x^2y+7xy`; fokszáma 3

Az azonos kitevőjű illetve szorzatú polinomokat, valamint a konstansokat összevonjuk.
0