Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8 cukorkas zacskoban 200 cukorka van hanycukorka van 25 ugyanojan zacskoban,

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
egy fold terulete 3 traktor 600 ora alat szant fell menyi ido alat szantna fel 5 traktor , egy butor uzletben 6 fotel 2 szek 2700 lej valamint harom fotel 1800 lej menyibe kerul egy fotel es egy szek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
"egy butor uzletben 6 fotel 2 szek 2700 lej valamint harom fotel 1800 lej menyibe kerul egy fotel es egy szek"

Ha középiskola, akkor lehet így számolni: (ha általános iskola, akkor nem megy még az egyenletrendszer)
legyen a fotal ára `x`, a széké pedig `y`:
`6x+2y=2700`
`3x=1800`
A második egyenlet duplája `6x=3600`
Felette `6x+2y` ennél kevesebb, akkor pedig a szék ára negatív... nem jók az adatok.
0