Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok? Segítenétek? Köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Fizika
2980
A pisai ferde torony magassága
legalacsonyabb oldalán 55,68 m,a másik oldalán 56,70 m

Amennyiben Galilei
ejtési kísérleteket végzett volna a ferde toronyból, mennyi idő alatt és
milyen sebességgel értek volna le a vasgolyók?
Mekkora lett volna az átlagsebességük?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika,házi,szabadesés
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`s_1` = `g/2*t_1^2`

`t_1` = `root()((2*s_1)/g)` = `root()((2*55.68)/9.81)` = 3,37 s

`t_2` = `root()((2*s_2)/g)` = `root()((2*56.70)/9.81)` = 3.40 s

`v_1` = `g*t_1` = `9.81*3.37` = 33,06 `m/s`

`v_2` = `g*t_2` = `9.81*3.40` = 33,35 `m/s`


`v_("1 átlag")` = `s_1/t_1` = `55.68/3.37` = 16,52 `m/s`

`v_("2 átlag")` = `s_2/t_2` = `56.70/3.40` = 16,67 `m/s`
0