Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
4008
Egy egyenes körhenger palástja egy 20 cm átlójú négyzet. Mekkora a körhenger
a, felszíne;
b, térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A körhenger palástja:

Magassága m

kerülete: `d*pi`

`d*pi` = m

m = `20/root()(2)` = 14,14 cm

d = `m/pi` = `14.14/3.14` = 4,5 cm

A = `2*(d^2*pi)/4` + `d*pi*m` = `4.5^2*3.14/2` + `4.5*3.14*14.14` = 31,83+200 = 231,83 `cm^2`

V = `(d^2*pi)/4*m` = `(4.5^2*3.14)/4*14.14` = 224,9 `cm^3`
0