Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Algebra

Főoldal » Középiskola » Matematika
631
Valaki leirná nekem a megoldásokat és hogy hogy kell megcsinálni?❤️ Ezenkívűl van még 2 feladat amit nem tudok megcsinálni, de nem akartam egybe feltenni inkább külön külön szeretném, csak ez azért fontosak hogy meglegyenek mert ugyanebből írunk dogát majd
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.

Egytagú algebrai egész kifejezés fokszáma egyenlő a benne szereplő változók kitevőinek összegével. Polinom fokszáma egyenlő a benne szereplő legmagasabb fokú tag fokszámával.

`-2d^3` fokszáma 3

`11x^4y^2` fokszáma: 4+2=6

`0.4a^2-2b` fokszáma: 2 és 1; a legnagyobb fokszám 2.

`2.3g^2-2g^4` fokszáma 2 és 4; a legnagyobb 4.

`38s^3t^2-7s^2t` fokszáma 3+2 és 2+1; a legnagyobb 5.

A fokszámok sorban: 3, 6, 2, 4, 5

Gondolom így már sorba tudod rakni

2.

a, `2y-3y^2+5y-6+y^2+3-3y+4y^2` = `2y^2-4y-3`

b, `3x^2+2x^3-5x+4x^3-5x^2-3+x^2-x^3+4x-1` = `5x^3-x^2-x-4`

c, `2a^2b-3ab-4b^2+3a^2b+5b^2-4a^2b+4ab+a^2b-2ab` = `2a^2b-ab+b^2` = `b(2a^2-a+b)`

Az azonos szorzatú és kitevőjű polinomok együtthatóit összevonjuk, a konstansokat is, így egyszerűsítünk.
0