Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1931
Az egyik személyautó súlya 12000 N. Négy kereke összesen 0.04 m² érintkezik a talajjal. Mekkora a talajraható nyomás?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, fizika, tz
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A nyomás az egységnyi felületre ható erő nagysága.

p = F/A
p = 12000N / 0.04 m2
p = 300000 N/m2
p = 300000 Pa = 300kPa
Módosítva: 9 éve
1