Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
532
Belefér-e 340g higany egy 26 köbcentiméter térfogatú edénybe?(p=13600kg/köbméter)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`1\ kg = 1000\ g`
`1\ m^3=1000\ dm^3`
vagyis `13600 (kg)/m^3=13600 g/(dm^3)`
`1\ dm^3=1000\ cm^3`
vagyis `13600 g/(dm^3)=13600/1000 g/(cm^3)="13,6"g/(cm^3)`

Tehát `1\ cm^3` edénybe 13,6 g higany fér el.
Akkor `26\ cm^3`-be a 26-szorosa fér bele, számold ki, hogy hány gramm. Ha ami kijött, több 340 grammnál, akkor belefér.
1