Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1303
Egy alumíniumból készült téglatest méretei 2dm,8cm, és 5mm.Határozd meg a tömegét.
(P alumínium=2700kg/köbméter)



Válaszokat előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Most is mindenféle mértékegység van, azokat kell először egyformára alakítani.
Mondjuk legyen cm mindenből:
2 dm = 20 cm
8 cm OK
5 mm = 0,5 cm
A térfogata tehát 20 cm · 8 cm · 0,5 cm = 80 `cm^3`

A sűrűséget is át kell váltani:
`2700 (kg)/m^3=2700 (1000\ g)/(1000\ dm^3)=2700 g/(dm^3) = 2700 g/(1000\ cm^3)="2,7" g/(cm^3)`
Tehát 2,7 gramm alumínium van minden `cm^3`-ben. A téglatest 80 `cm^3`, ezért 2,7 grammnak a 80-szorosa a tömeg.
1