Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

EVEVM

Főoldal » Általános iskola » Fizika
562
egy gépkocsi 50mes úton 4s-ig gyorsul és 12,8m/s sebssséget ér el. Mekkora a kezdősebessége és a gyorsulása?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`v` = `v_0` + `a*t`

I. 12.8 = `v_0` + 4a

s = `v_0*t` + `a/2*t^2`

II. 50 = `4*v_0` + `8*a`

I. `v_0` = 12,8-4a

50 =`4*(12.8-4a)` +8a

a = 0,15 `m/s^2`

`v_0` = 12,8-4*0.15 = 12,2 `m/s`
1