Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
351
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v = 1500 `(km)/h` = 416,7 `m/s`

`a_(cp)` = `v^2/r` = `10.2*g` = `10.2*9.81` = 100,062 `m/s`

r = `v^2/a_(cp)` = `416.7^2/100.062` = 1735.03 m

b,

`F_(cp)` = `(m*v^2)/r` = `(75*416.7^2)/1735.03` = 7504,65 N
0