Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy képpel ábrázoltam a feladatot, kérem segítsen valaki aki tudja! Köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Matematika
629
Sziasztok! Hogyan kell megoldani ezt a feladatot? Megcsinálná valaki és leírná lépésenként? Előre is köszi mindenkinek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Melyiket?
0

0

Nem tudom hogy az előző két próbálkozásomra miért nem jelent meg a kép de most remélem igen
0

Oké, most átjött.

Az első egyenletet szorozzuk 9-cel, a másodikat 7-tel:

63x+81y=72
63x-56y=483, majd vonjuk ki egymásból az egyenleteket, így x kiesik:

137y=-411, erre y=-3 adódik, ezt írjuk be valamelyik eredeti egyenletbe:

7x+9*(-3)=8, erre x=5 jön. Ellenőrzést rád hagyom.
1