Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jól oldottam meg ezt a kémiai számítást?

Főoldal » Középiskola » Kémia
614
Alkén; Cl2-addíció; a keletkezett anyag tömege 49,3 %-kal nagyobb, mint a kiindulásié. Adjuk meg a képletet!

CnH2n + Cl2 = CnH2nCl
⬇️ ⬇️
1g 0,493 g
(14n)g 71 g


14n = 71 ÷ 0,493
n = 10

Képlet: C10H20

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, számítás, képlet, alkén, addíció
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Jajjj a levezetés egy kicsit egybeolvadt. Mikor megírtam nem így nézett ki. A lényeg, hogy az n=10 helyes eredmény?
0

Igen, de annyit még hozzátennék, hogy az egyenlet:

`C_nH_(2n)` + `Cl_2` = `C_nH_(2n)Cl_2`

`71/(14n)` = 0.493

n = 10
1