Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Tudtok segíteni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
596
Valaki elmagyarázza ezeket a feladatokat, hogy hogyan kell megcsinálnom?
Holnap témazáró és nem tudom, hogy az ilyen számolós feladatokat hogyan kellene megoldani.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Itt két képletet kell használni, a Q= `I*t` és R = `U/I` összefüggéseket, illetve ezek átalakított formáját (I = `Q/t`; t =`Q/U`; U=`I*R`; I = `U/R`). Mértékegységekre odafigyelni. Az idő másodpercben (s).


1.

I = `Q/t` = `10/5` = 2 A

2.

t = `Q/I` = `200/4` = 50 s

3.

t = 10 perc = 600 s

Q = `I*t` = `1*600` = 600 C

4.

I = `U/R` = `230/1150` = 0.2 A

5.

R = `U/I` = `12/0.5` = 24 `Omega`

6.

U = `I*R` = `2.2*100` = 220 V
1