Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika szabadesés

Főoldal » Középiskola » Fizika
3285
A feladat így szól: Milyen magasról esett az a test,amely esésének utolsó másodpercében 25m utat tett meg?
Segítséget előre is köszi! :]
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, szabadesés
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

A test teljes útja:

s = `g/2*t^2`

A test útja 1 mp-cel hamarabb:

`s_2` = `g/2*(t-1)^2`

s-`s_2` = 25 m


`5t^2`-25 = `5(t-1)^2`

`t^2`-5 = `t^2`-2t+1

2t = 6

t = 3

s = `g/2*t^2` = `5*3^2` = 45

A test 45 m magasról esett le.
1