Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A példa levezetése kellene

Főoldal » Általános iskola » Matematika
774
a./Egy téglalap szomszédos oldalainak aránya 2:3, kerülete 90 cm. Mekkora a téglalap területe?
b./Egy háromszög oldalainak aránya 2:3:4, kerülete 27 cm.Mekkorák a háromszög oldalai?
c./ Egy téglalap szomszédos oldalainak az aránya 2:3, területe 96cm2 mekkora téglalap alapterülete? /megoldást egyenlet felírásával/
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

a = 2x

b = 3x

K = `2*(a+b)` = `2*(2x+3x)` = 10x = 90

x = 9

T = `a*b` = `2x*3x` = `6x^2` = `6*9^2` = 486 `cm^2`


b,

a =2x

b =3x

c =4x

K = a+b+c = 2x+3x+4x = 9x =27

x =3

a=2x = `2*3` = 6 cm

b =3x = `3*3` = 9 cm

c=4x = `4*3` = 12 cm


c,

a = 2x

b = 3x

T = `a*b` = `2x*3x` = `6x^2` = 96

`x^2` = `96/6` = 16

x = 4

a = 2x = `2*4` = 8 cm

b = 3x = `3*4` = 12 cm
0