Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Másodlagos Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
494
Sziasztok!Másodlagos egyenletre megoldási szabályt tud valaki példával?Hogy könnyebben tanuljak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Másodfokú egyenletre gondolsz?

Ajánlom a megoldóképletet.

Egy `a*x^2` + `b*x` + c = 0 egyenlet esetén a megoldások:

`x_(1,2)` = `(-bpmroot()(b^2-4ac))/(2a)`

Példa:

`x^2`-8x+15 = 0

`x_(1,2)` = `(8pmroot()(8^2-(1*4*15)))/(2*1)` = `(8pmroot()(64-60))/2` = `(8pmroot()(4))/2` = `(8pm2)/2`

`x_1` = `(8+2)/2` = 5

`x_2` = `(8-2)/2` = 3
1