Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány %-kal növeljük a téglalap másik oldalát?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
937
Egy téglalap egyik oldalát 40%-kal csökkentettük, a másik oldalát valamennyivel növeltük. Az így szerkesztett új téglalap területe 20%-kal nagyobb, mint az eredetié. Hány %-kal növeljük a téglalap másik oldalát?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A téglalap területe T = `a*b`

Az új téglalap területe `1.2*a*b`

Az egyik oldala 1-0.4a =`(0.6*a)` lett

`0.6a*x` = 1.2ab

x = 2b

Az oldalt a kétszeresére növeltük, azaz 100%-kal növeltük a b oldalt.

`2b*0.6a` = `1.2*a*b`
0